Overstappen autoverzekering

Overstappen naar een goedkopere autoverzekering is minder moeilijk dan veel consumenten denken. Zonde dat veel consumenten de stap niet aandurven, want een nieuwe autoverzekering afsluiten levert volgens de Consumentenbond zomaar honderden euro’s besparing op. Verzekeraars hebben de afgelopen jaren hun premie flink verlaagt, maar dan alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten betalen nog steeds het volle pond; bent u zo'n bestaande klant?

Hoe kan ik van autoverzekering overstappen?

Schadevrije jaren: Belangrijk voor het bepalen van uw premie is hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. De kortingen zijn aanzienlijk als u meer dan vijf jaar schadevrij rijdt, u krijgt dan zo 80% korting (!).

Looptijd / einde contract: Verder dient u te letten op de opzegdatum of vervaldatum. Vaak moet u twee maanden voor het einde van de contractperiode schriftelijk opzeggen (uitzondering is natuurlijk als u uw auto verkoopt).

Opzegservice: Vaak biedt de nieuwe verzekeraar aan om de bestaande autoverzekering gratis voor u op te zeggen. Wel zo makkelijk, en u weet zeker dat u er geen omkijken naar heeft.

Vergelijk alle autoverzekeringen eenvoudig en snel.