Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Het aankopen van een tweedehands wagen

februari 2019 - Een tweedehands auto kopen kan zeer interessant zijn, aangezien de waarde van een nieuwe auto al sterk in waarde daalt vanaf het moment je de garage uitrijdt. Indien je de wagen later wil verkopen, zal de kans groot zijn dat je geen koper vindt die je de nog helft van de aankoopwaarde zou willen geven. Daarom kan het interessant zijn om nog een jonge tweedehands auto te kopen. Sommige tweedehands wagens zijn nog zo goed als nieuw, veel wagens worden via een leaseplan gebruikt door bedrijven voor twee jaar en daarna worden ze tweedehands verkocht. Vandaar dat het boeiend kan zijn om eens een kijkje te nemen op de tweedehands automarkt.

Waarop moet je letten bij het aankopen van een tweedehands wagen?

Het is belangrijk om over een aantal aspecten na te denken bij je aankoop, bijvoorbeeld waarom de huidige eigenaar de wagen wil verkopen en of zijn reden eventueel ook voor jou geldt. De reden kan bijvoorbeeld zijn dat de wagen teveel verbruikt, niet voldoet aan de nieuwe milieunormen die gelden in bepaalde steden of een te hoge wegentaks of te hoge verzekeringskosten. Daarnaast dien je na te denken of er niets mis is met de auto en kan je best even de motorkap openen om te kijken of er geen bizarre zaken op te merken zijn.

Verzekering bij een tweedehands wagen

Behalve de lagere prijs voor een tweedehands auto komt er nog een ander voordeel bij: vaak kan je een goedkope autoverzekering kiezen bij de vaak iets oudere auto. Bij een tweedehands wagen is het niet noodzakelijk een allrisk verzekering te nemen, omdat die uiteindelijk hoger zal uitkomen dan de kosten van je wagen. Vandaar dat je evengoed een beperkt casco-dekking kan nemen of een WA-verzekering die enkel het hoogst noodzakelijke dekt. Het hangt af van hoe oud de auto bij afsluiten van de verzekering is en welke waarde die heeft. Voor meer informatie over autoverzekeringen kan je een kijkje nemen op de website Overstappen.nl . Op de voorgaande website kan je via de handige vergelijkingssite verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken om zo een goed beeld te krijgen van wat je nodig hebt en welk aanbod aan verzekeringen er is.

Meer weten over het kopen van een tweedehands auto? Lees ook eens de tips van de Bovag. Een aanrader.