Aanvullende verzekeringen

12 september 2011 - Autoverzekeraars bieden allerlei aanvullende verzekeringen aan. De premie kan dan behoorlijk oplopen. Welke aanvullende dekkingen moet u nemen?

Bij een autoverzekering worden naast de basisdekking normaliter allerlei opties aangeboden. Aanvullende verzekeringen met dekking voor diverse risico's. U kunt doorgaans kiezen voor de volgende meest voorkomende aanvullende dekkingen:

  • Rechtsbijstandverzekering
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Schadeinzittendenverzekering
  • Dekking in het buitenland
  • Dekking vervangend vervoer

Vaak zijn al deze extra verzekeringen wel handig. Uw reguliere rechtsbijstandverzekering dekt niet rechtsbijstand voor deelname in het verkeer. En uw reisverzekering dekt ook niet de repatriering van uw auto of vervangend vervoer. Het is dus zaak om even goed te kijken welke risico's u allemaal wilt afdekken.
Maar al met al kan de premie behoorlijk oplopen. Welke aanvullende dekkingen moet u nou nemen? Wij raden aan om in elk geval een Ongevalleninzittendenverzekering en/of Schadeinzittendenverzekering te nemen. Dan weet u zeker dat uw passagiers goed zijn verzekerd. En verder dient u even te kijken hoe nou precies de dekking in het buitenland en voor vervangend vervoer zijn. ZO kunt u met een gerust hart weer op pad met uw auto!

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...