Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

In hoeverre zijn andere bestuurders verzekerd?

27 december 2012 - U bent de eigenaar van uw auto, en heeft deze verzekerd. In elk geval bent u verzekerd als u de berijder bent. Maar in hoeverre geldt dit ook voor andere bestuurders? Kunnen familie en vrienden onbeperkt gebruik maken van uw auto?

Bij de meeste verzekeraars zijn naast u de volgende bestuurders ook verzekerd. Belangrijkste uitgangspunt is dat het gebruik van de auto van incidentele aard is; u dient de zogenaamde hoofdgebruiker van de auto te zijn en te blijven.

  • uw gezin; uw vrouw of kinderen kunnen ook de auto berijden.
  • uw reisgezelschap; als u een reis maakt met bekenden, en in uw bijzijn bestuurt iemand anders de auto, dan is dit in principe ook gedekt.

Wat is niet de bedoeling? Uw auto verhuren aan een ander, dan geldt de verzekering niet. Uw auto uitlenen aan anderen, en u rijdt niet mee in de auto. Uw auto structureel laten gebruiken door een gezinslid, nog meer dan dat u de auto zelf gebruikt.

Kijk voor meer informatie op de website Alles over verzekeren van het Verbond van Verzekeraars.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...