Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Auto online kopen

16 november 2011 - De ANWB start met het online verkopen van auto's. Sinds een jaar kunnen consumenten al een auto via internet kopen via Auto.nl en Nieuweautokopen.nl. Dit is het eerste grote initiatief. De ANWB stelt dat zij deze activiteit in overleg met de autodealers heeft opgestart. Alle merken auto's worden te koop aangeboden. De korting bedraagt tussen de 4 tot 7% voor consumenten. De ANWB verdient geld aan het verkopen en kopen van auto's.

Eigenlijk geen voordeel

De autodealers (Bovag) zien deze activiteit niet als bedreigend. Er wordt weliswaar korting gegeven, maar deze zijn erop gebaseerd dat er geen auto's worden ingeruild. Consumenten kunnen precies dezelfde kortingen ook bij de dealer krijgen, als ze geen inruilauto meenemen. De ANWB biedt een enigszins onderscheidende propositie, namelijk dat je in alle gemak thuis je auto kan kiezen. En niet, waar veel - met name vrouwelijke - consumenten een hekel aan hebben, dat je een korting moet onderhandelen bij de autodealer. Maar op prijs wordt niet geconcurreerd, online betekent in dit geval helaas nog niet dat het ook goedkoper is. En dat is enigszins teleurstellend.

Kijk verder voor een goedkope autoverzekering vinden en alle autoverzekeringen vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...