Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Autoverkopen blijven dalen

19 april 2013 - Het aantal verkochte auto's blijft dalen. De voorspellingen zijn recent naar beneden bijgesteld naar 410.000 nieuwe auto's in Europa in 2013. Dit is 30% lager dan twee jaar geleden. Met name het dure segment wordt geraakt.

Sinds decennia niet zo weinig auto's verkocht

Er waren voor het jaar 2013 al sombere voorspellingen, maar die zijn zelfs nog lager gezet. e brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging hebben hun prognoses bij moeten stellen naar aanleiding van de slechte cijfers van begin 2013. Het aantal nieuwe auto's in Europa komt waarschijnlijk op een historisch dieptepunt van 410.000 nieuwe auto's. Dit is net zo laag als in de jaren '80. Vorig jaar, 2012, zakte het aantal verkochte auto's al met 10% naar 500.000. En nu zou er dus nog eens 20% vanaf gaan!

Consumentenvertrouwen zeer laag

Belangrijkste oorzaak is het lage consumentenvertrouwen, waardoor consumenten duurzame bestedingen zoals het kopen van een auto uitstellen. Met name middeldure en duurderde auto's worden veel minder verkocht.

Goedkope auto's worden nog wel verkocht

De verwachting is dat zeer goedkope auto's en auto's die vallen onder een fiscaal gunstig regime, zoals de electrische auto's zonder fiscale bijtelling, nog wel worden verkocht. Maar voor de duurdere merken is het nu pas op de plaats.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...