Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Autoverzekeringen duurder

15 maart 2013 - De voorspelde premiestijgingen voor autoverzekeringen zetten door. Volgens de Consumentenbond meldt het CBS dat autoverzekeringen in het afgelopen jaar, 2012, in totaal 3% duurder zijn geworden. De brandstofprijzen zijn in het afgelopen jaar ook al 7% gestegen. Zo wordt autorijden al met al een stuk duurder.

Premie 3% hoger in 2012

De afgelopen jaren was er vanwege toenemende concurrentie en het op de markt komen van internetlabels, sprake van een flinke daling van de premies van autoverzekeringen. Maar sinds waarschuwingen van de AFM over dekkingsgraden van verzekeraars in 2012, zijn de premies weer stijgende. En dat merken consumenten nu ook. Gemiddeld genomen is een autoverzekering eind 2012 3% duurder geworden dan het jaar. In 2013 zullen de premies niet snel lager worden, de hogere premielasten zullen zich doorzetten in 2013. Overigens varieren de stijgingen in premie sterk per doelgroep. Jongeren en senioren kunnen aanzienlijk duurder uit zijn. Terwijl een dertiger met 10 schadevrije jaren wellicht nauwelijks een stijging in de premie bemerkt.

Autorijden kost veel

Autorijden wordt op allerlei manieren duurder. De brandstofprijzen zijn in het afgelopen jaar ook al 7% gestegen. De aanschafprijzen van auto's lijken wel dalende, door een hoge concurrentie tussen automerken. Echter, de mogelijkheden van fiscale kortingen zijn nu echt op. U betaalt heel veel belasting bij het aanschaffen van een auto.

Vergelijk autoverzekeraars

Wat moet u doen? Een ding is duidelijk; een hogere premie is geen garantie voor een betere verzekering. Het loont daarom om nauwkeurig autoverzekeraars te vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...