Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Behoud schadevrije jaren bij overstappen

8 juli 2012 - Wat gebeurt er met de schadevrije jaren als u overstapt naar een andere autoverzekering? Allsecur geeft een goed antwoord op de vraag; Ben ik mijn schadevrije jaren kwijt als ik naar een andere autoverzekeraar overstap?

Bij het veranderen van autoverzekering behoudt u beginsel uw schadevrije jaren. Vraag bij het beeindigen van uw autoverzekering het opgebouwde aantal schadevrije jaren op en geef dit op bij de nieuwe autoverzekeraar. Overigens hebben verzekeraars een centraal administratiesysteem waarin ze het door u opgebouwde aantal schadevrije jaren vermelden. Uw nieuwe verzekeraar kan ook dit systeem inzien en zo uw schadevrije jaren controleren.

Er is een aantal aandachtspunten. Schadevrije jaren worden alleen opgebouwd als de autoverzekering op uw naam staat. Verder gelden schadevrije jaren per auto, hetgeen wil zeggen dat je de opgebouwde jaren alleen kan laten meetellen als je de verzekering op je oude auto hebt beeindigd. De allerbelangrijkste opmerking is dat uw schadevrije jaren maar een jaar geldig zijn, daarna zijn deze vervallen (!). Soms loont het dus de moeite om binnen 12 maanden een verzekering af te sluiten, ook al heeft u deze niet direct nodig.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...