Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Betaal kleine schades zelf

3 januari 2015 - Het is niet altijd voordelig om schades uitgekeerd te krijgen van de verzekeraar. U kunt dan namelijk achteruit gaan in schadevrije jaren, en jarenlang weer een hogere premie moeten betalen. In bepaalde gevallen is het voordeliger om zelf de schade te betalen. En zo uw schadevrije jaren en dienaangaande korting in stand te houden.

Het komt regelmatig voor dat mensen bovenstaande niet beseffen, en een kleine schade door hun verzekeraar laten betalen. Daarna blijkt opeens dat de premie fors is gestegen, omdat de korting als gevolg van het hoge aantal schadevrije jaren flink is teruggebracht.

Gelukkig is er wel een uitweg voor degene die dit overkomt. Je kunt het schadebedrag later alsnog terugbetalen aan je verzekeraar. Hiervoor geldt een maximale termijn, doorgaans is deze zes tot twaalf maanden na het voorval. U kunt deze termijn terugvinden in de polisvoorwaarden, of simpelweg telefonisch opvragen bij uw verzekeraar. Als u binnen die termijn de schade alsnog betaalt aan de verzekeraar, kan de premieverhoging worden teruggedraaid.