Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Grote verschillen in bonus / malus ladder

7 april 2012 - Uit onderzoek blijkt dat de verschillende autoverzekeraars zeer uiteenlopend omgaan met de premie indien een schade optreedt. Dit wordt ook wel de bonus / malus ladder genoemd.

Rijdt u een jaar geen schade, dan daalt uw premie. Maar rijdt u wel een keer een schade, dan stijgt uw premie. En daar gaan verzekeraars verschillend mee om. Sommige verzekeraars laten het aantal schadevrije jaren fors zakken, waardoor opeens een zeer hoge premie moet worden betaald. En de verzekerde kan dan niet goedkoper terecht bij een andere verzekeraar.

Het is daarom zaak om bij het afsluiten van een autoverzekering te letten op de bepalingen omtrent een schade. Diverse verzekeraars bieden de mogelijkheid dat u bij een schade per jaar niet wordt gekort in het aantal schadevrije jaren, en daarmee niet opeens een hogere premie hoeft te betalen. Rijdt u wel meer dan een schade per jaar, dan moet u wel extra betalen, maar ook dat is vaak beperkt.

Kijk voor alle goedkope autoverzekeringen op autoverzekering vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...