Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Dekking All risk niet compleet

5 december 2011 - Een All risk autoverzekering dekt niet alle schade, er zijn uitzonderingen. Dit meldt Geld & Recht in haar artikel Redenen waarom autoverzekering niet uitkeert. Dat is eigenlijk ook wel logisch. Er zijn situaties denkbaar waarbij u zelf verantwoordelijk bent, of die de verzekeraar niet kan overzien. Verzekeraars hebben in hun voorwaarden uitzonderingen gesteld waarop geen vergoeding wordt uitgekeerd.

Uitzonderingen dekking

Er zijn een aantal situaties waarbij u bij de meeste verzekeraars geen uitkering krijgt als er schade is. Deze situaties zijn;

  • Geen geldig rijbewijs. Let er daarom goed op dat uw rijbewijs niet is verlopen.
  • Opzettelijke schade. Als u willens en weten schade veroorzaakt, dan is deze uiteraard niet gedekt.
  • Streetracing. Populair onder jongeren; 's-avonds wedstrijdjes racen in de auto. Dan ben je niet verzekerd.
  • Verhuur. Verhuurt u uw auto aan een derde? Dan is eventuele schade niet gedekt. De verzekering is bedoeld voor normaal gebruik.
  • Overmacht. Omstandigheden zoals natuurrampen en oorlogen geven geen dekking. Is er een overstroming in Nederland, dan weten wij niet of uw auto is gedekt.

Wat moet u met deze informatie? U weet in elk geval enkele uitzonderingen wanneer u niet bent gedekt door uw autoverzekering. Wees daar alert op. Kijk voor meer informatie over autoverzekering vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...