Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Welke dekking voor een autoverzekering moet ik kiezen?

20 oktober 2014 - Welke dekking voor een autoverzekering moet ik kiezen? U kunt voor een autoverzekering kiezen uit een ruime keuze aan dekkingen. Elke verzekeraar noemt ze net even anders, maar ze komen grofweg neer op de volgende standaard dekkingspakketten, volgens de website Goedkope Autoverzekeringen.

  • WA verzekering (WA-casco): De minimale wettelijke verzekering die iedereen moet afsluiten.
  • Beperkt Casco verzekering (Beperkt-casco): : Een iets uitgebreidere dekking waardoor ook eigen schades worden gedekt.
  • Volledig Casco verzekering (ook wel All Risk genoemd): Alle schades worden gedekt.

Heeft u net een nieuwe auto? Dan is het verstandig om een ruime dekking te nemen, zoals de All Risk verzekering. U betaalt een flinke premie, maar dan bent u ook voor vrijwel alle omstandigheden gedekt.
Of heeft u een oude auto, waarvan u het niet erg vindt als er een krasje op komt? Dan is een WA-verzekering te overwegen. U betaalt dan relatief weinig premie.

Tips juiste dekking kiezen

Wilt u tips voor het kiezen van de juiste dekking? De Consumentenbond heeft een handig filmpje gemaakt waarin dit wordt uiteengezet.