Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Goedkoopste autoverzekering 2012

22 januari 2012 - Wij hebben een vergelijking gemaakt van diverse autoverzekeringen. Bij diverse autoverzekeraars is op basis van een standaard gebruik een online premieberekening gedaan. Zo kan in een oogopslag worden gezien wat de goedkoopste autoverzekeringen in 2012 zijn. Let wel, daarbij hebben wij enkel gekeken naar de grotere autoverzekeraars. Het betreft dus geen compleet of geheel onafhankelijk overzicht van autoverzekeringen. Lees onze Verantwoording van de vergelijking voor meer informatie.

De grootste autoverzekeraars van Nederland zijn vergeleken aan de hand van een offerte voor een voorbeeldconsument, met dus telkens dezelfde vraagstelling. De berekening is gemaakt op 16 december jl. De uitgangspunten zijn daarbij als volgt;

  • Auto: Volvo V50 uit 2008
  • Dekking: All risk verzekering
  • Bestuurder: 5 schadevrije jaren, woonachtig in de Randstad
  • Gebruik: gebruik van ca. 30.000 km per jaar

Inshared biedt in 2012 goedkoopste autoverzekering aan

Het is gebleken dat Inshared en Allsecur de goedkoopste autoverzekeringen aanbieden voor deze voorbeeldconsument. U krijgt hier een allrisk autoverzekering voor zo'n euro 42,00 tot euro 46,00 per maand. Het lijkt erop dat Inshared ook nog eens de beste dekking geeft, dus dit lijkt een prima keuze. Wij komen op de voorzichtige conclusie dat voor deze voorbeeldconsument in 2012 de verzekeraar Inshared de goedkoopste autoverzekering aanbiedt. Vervolgens komen Centraal Beheer, Ditzo en FBTO met een premie van euro 56,00 per maand. U bent dan dus al 20% meer premie kwijt, terwijl de dekking in grote lijnen hetzelfde is (!).

Wij moeten een nadrukkelijke kanttekening maken; de uitkomst van de vergelijking geldt enkel voor deze specifieke voorbeeldconsument. Het is goed mogelijk dat uw behoefte met een andere auto, woonplaats en dekking tot een andere premie en/of uitkomst van de vergelijking leidt. U dient derhalve zelf een offerte op te vragen bij diverse autoverzekeraars. Maar zo heeft u wel een eerste indruk welke autoverzekeringen in bepaalde gevallen de goedkoopste zijn. En een ding is duidelijk; alleen al uit deze voorbeeldberekeningen blijkt dat de premies aanzienlijk kunnen verschillen, met een verschil van 20% tussen nummer 1 en nummer 5 (!).

Kijk voor alle goedkope autoverzekeringen op autoverzekering vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...