Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Korting autoverzekering goed rijgedrag

21 mei 2013 - Er komt binnenkort een nieuwe autoverzekering op de Nederlandse consumentenmarkt. Hierbij krijgt de verzekerde korting op de premie van de autoverzekering bij goed rijgedrag. Het rijgedrag wordt gemeten via een app op de smartphone van de verzekerde.

Korting voor veilig rijden

Een leuk initiatief; er is een duurzame schadeverzekeraar die vanaf medio 2013 korting wil geven aan verzekerden als zij veilig rijden. Op zich is natuurlijk al het principe dat des te veiliger iemand rijdt, des te minder schade hij heeft. En des te hoger de schadevrije jaren en daarmee samenhangende korting op de premie. Maar nu wordt echt specifiek naar het rijgedrag gekeken.

Het meten van veilig rijden

Of de deelnemers veilig rijden, wordt gemeten via een app. De app Whoosz! werkt via de smartphone en meet het optrekken, remmen en het rijden door bochten. En als de deelnemers netjes en veilig rijden, dan krijgen zij een korting tot 220 euro per jaar. Naar eigen zeggen van de app-bouwer kan hiermee een korting van 50% op reguliere autoverzekeringen worden bereikt. De verzekering zal in eerste instantie aan bestuurders onder de 30 jaar worden aangeboden.

Verzekeraar nog onbekend

Opvallend is dat de naam van deze verzekeraar nog niet bekend is. Ook RTL Nieuws publiceerde al dit nieuwtje; "Met app van rijgedrag een lagere premie", maar ook toen was nog niet bekend welke verzekeraar dit slimme product gaat aanbieden.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...