Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Premie autoverzekering afhankelijk van postcode

22 mei 2011 - De premie van uw autoverzekering is afhankelijk van diverse zaken. Het aantal schadevrije jaren dat u heeft gereden, uw leeftijd en uw auto. Ook uw postcode speelt een rol, maar tot enkele jaren geleden was dat vrij grof van aard. In het Westen van het land, en dan in het bijzonder de grote steden. betaalde u iets meer premie voor uw autoverzekering, dan in de rest van Nederland.

Uw postcode of woonplaats gaat echter een steeds grotere rol spelen bij het bepalen van de premie. Woont u in een chique buurt? Of in een nieuwbouwwijk? Dan betaalt u minder premie. Maar bent u woonachtig in een volkswijk, dan kan uw premie fors zijn. De verschillen kunnen oplopen tot maar liefst 60%!

Op zich wordt het door experts niet onlogisch gevonden om gedifferentieerde premies toe te passene, en daarbij de specifieke risico's van verzekerden te betrekken bij het bepalen van de premie. Het luistert vrij nauw waar u woont; binnen een postcode kunnen zelfs verschillen in premies worden doorgerekend.

Bron: Autoverzekering duurder door ongunstige postcode.

U kunt hier eenvoudig en snel alle autoverzekeringen vergelijken.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...