Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Premie voor autoverzekering het hoogst in Rotterdam

23 december 2014 - De premie voor een autoverzekering is het hoogst in de gemeente Rotterdam. De andere grote steden Den Haag en Amsterdam volgen op de voet. Het goedkoopst zijn consumenten uit in het noorden en zuiden van het land; in Friesland, Groningen, Limburg en Zeeland betaalt u het minste voor een autoverzekering.

De Telegraaf meldt dat een autoberijder in Rotterdam voor een standaard WA-verzekering voor de auto een premie kwijt is van euro 540 per jaar. In Den Haag en Amsterdam gelden er jaarpremies van respectievelijk 528 en 526 euro.

Daarentegen zijn consumenten in bijvoorbeeld Franekeradeel of Súdwest-Fryslân maar euro 400 kwijt. Dat is een verschil van zo'n 30% (!). U kunt hier als consument weinig tegen doen; verzekeraars schatten de geldende premie op basis van allerlei criteria in. Belangrijk onderdeel daarvan is het inschatten van het risico op schade of premie-uitkering. En kennelijk is in de grote steden de kans op schade of diefstal beduidend hoger.

Meer weten? Kijk eens bij ons overzicht van autoverzekeringen. U kunt zelf uw eigen gegevens invullen, en kijken welke verzekeraar voor uw specifieke kenmerken, zoals woonplaats, het meest interessante voorstel heeft.