Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Premie bepaald door auto en schadevrije jaren

1 oktober 2012 - Premie autoverzekering wordt voor 67% bepaald door de waarde en leeftijd van de auto en het aantal opgebouwde schadevrije jaren van de verzekerde.

Interessant; de website Autoverzekeringvergelijken.com heeft onderzocht wat de belangrijkste variabelen zijn die de hoogte van de premie van een autoverzekering bepalen. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat de hoogte van de premie voor maar liefst 67% wordt bepaald door enerzijds de waarde en leeftijd auto en anderzijds het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Vervolgens zijn nog van belang uw woonplaats, het aantal kilometers dat u rijdt en uw leeftijd. Maar deze variabelen halen het niet qua invloed bij deze eerste twee variabelen.

Op zich is het wel logisch dat de auto en de bestuurder de twee belangrijkste componenten zijn. Bij een autoverzekering gaat het natuurlijk om de waarde van het verzekerde, de auto, en het risicoprofiel van de bestuurder. Extra vreemd is het dat bij een vergelijker als Independer.nl de premie kan worden vergeleken zonder het kenteken in te vullen. Ons lijkt dit een niet representatieve uitkomst geven.

Wij kijken nog algemener dan voormelde websites. Wij gaan uit van een standaard consument en vergelijken op basis daarvan autoverzekeraars. Kijk welke verzekeraars volgens ons de goedkoopste autoverzekeringen aanbieden.

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...