Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Premiestijging autoverzekering

februari 2019 - Premie autoverzekering opeens duizenden euros omhoog: kan dat zomaar? Stel je eens voor: zoals elke week parkeer je jouw auto bij de supermarkt tijdens het boodschappen doen. Twee maanden later krijg je opeens een brief van je verzekeraar dat je schade hebt veroorzaakt aan de deur van een andere auto. Het resultaat hiervan? Duizenden euros die je extra moet betalen aan premie, je bent je schadevrije jaren kwijt en je krijgt ook nog eens zo goed als geen informatie over de claim. Mag dit zomaar?

Radar en Unive

De situatie hierboven klinkt bijna als iets onwerkelijks, maar toch is het gebeurd. Eind oktober kwam dit naar voren op het forum van Radar. De man vertelt zijn verhaal dat hij gebeld is door Unive dat er een schadeclaim tegen hem ingediend was, hij zou met zijn deur tegen een andere auto gekomen zijn. Ondanks het feit dat hij zei dat dit niet gebeurd is, meldt Unive dat er een getuigenverklaring is en dat Unive daarom de schade gaat uitkeren aan de tegenpartij. De meneer in kwestie zegt dat dit onjuist is en vraagt om een schaderapport, fotos van de schade, de getuigenverklaring en hij wil dat er een expert naar de schadeclaim gaat kijken. Allemaal zaken waar Unive niet aan mee wilde werken, want zij waren van mening dat de getuigenverklaring genoeg bewijs was dat hij de schade veroorzaakt zou hebben.

Schade afkopen en schadevrije jaren

Unive meldt via een brief dat er 540,80 euro overgemaakt is naar de tegenpartij, zonder specificatie van de schade. Er wordt een aanbod gedaan dat de schade afgekocht kan worden voor 193 euro. Ook verandert de premie voor zijn autoverzekering waardoor hij in plaats van 65 euro per maand opeens 160 euro per maand moet betalen en is hij zijn schadevrije jaren kwijt. Via Radar heeft de man na een aantal maanden toch een mail met informatie gekregen van Unive, onder andere over de getuigenverklaring en het schaderapport. Hierbij worden er andere bedragen genoemd dan in eerste instantie het geval was en dit wordt niet extra toegelicht. Ook blijkt de getuigenverklaring op zijn zachtst gezegd merkwaardig te zijn.

De getuige is namelijk de minderjarige (14) zoon van de schademelder. Deze wil niet onder ede verklaren wat er gebeurd zou zijn. Na een telefoontje van Radar aan de autoverzekeraar laat deze weten dat de schadeclaim niet goed beoordeeld is. De terugval in schadevrije jaren is ongedaan gemaakt en er is een bos bloemen aangeboden om zich te verontschuldigen. Of deze meneer lang bij Unive blijft is natuurlijk maar de vraag, je kunt namelijk makkelijk online een nieuwe autoverzekering afsluiten. Op Autoverzekering.nl kun je checken of je ergens anders niet goedkoper uit bent en ervaringen lezen over de service.

Meer weten? Dan kan je ook kijken op de website van de Consumentenbond.