Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Schadevrije jaren duidelijker

11 juli 2013 - Verzekeraars zullen uw opgebouwde aantal schadevrije jaren voortaan duidelijker en eenduidiger gaan aangeven. Dat is de uitkomst van een wijziging die het Verbond van Verzekeraars heeft afgesproken.

Tot op heden is het altijd best even zoeken voordat u uw schadevrije jaren paraat heeft. En dit is een van de meest bepalende factoren voor de premie van een nieuwe autoverzekering. Daarbij loopt u ook nog eens het risico dat het toch niet helemaal klopt, of dat de nieuwe verzekeraar het niet accepteert. Daar komt nu een einde aan.

Per 1 januari 2016 gaan Nederlandse verzekeraars het aantal schadevrije jaren duidelijk en eenduidig opslaan en weergeven. Bij uw jaarlijkse afschrift van uw autoverzekeraar wordt ook automatisch het aantal schadevrije jaren vermeld. En nog belangrijker; de methodiek van het bepalen van het aantal schadevrije jaren bij beeindiging van een autoverzekering vindt voortaan bij alle verzekeraars op een gelijke wijze plaats. Zo loopt u geen risico dat uw nieuwe verzekeraar er toch net even anders tegenaan kijkt.