Vooral jongeren duurder uit

8 oktober 2011 - De afgelopen maanden is een autoverzekering voor jongeren fors duurder geworden. Jongeren komen bij het vergelijken van een autoverzekering tweemaal zoveel prijsverschil tegen als gemiddelde consumenten. Naast de prijs zijn ook de voorwaarden verslechterd. Ben je onder de 25 jaar, dan moet je dus echt goed vergelijken, want de prijsverschillen zijn gigantisch. Op zich is het logisch dat jongeren meer moeten betalen, deze leeftijdsgroep heeft nou eenmaal een hoger risicoprofiel. Welke verzekeraars bieden een goedkope jongeren autoverzekering aan?

De laatste tijd verhogen autoverzekeraars de premie van hun autoverzekeringen. Daarbij valt op dat vooral de jongeren hier de dupe van worden; zij betalen sinds enkele maanden fors meer.

Verzekeringssite.nl heeft berekend dat het prijsverschil voor 18-jarigen oploopt tot vijf maal (!) zoveel bij de ene verzekeraar ten opzichte van de andere verzekeraar. Normaal lopen de prijzen zo'n twee tot drie maal uit elkaar. Jongeren zien dus tweemaal zoveel prijsverschil.

Voor de gemiddelde consument loont het al om te vergelijken als je een autoverzekering afsluit; voor jongeren moet je echt vergelijken tot je een ons weegt, want de prijsverschillen zijn gigantisch. Ben je onder de 25 jaar, dan moet je dus echt de tijd nemen om de verschillende producten aandachtig te beoordelen. De Aegon autoverzekering valt relatief ongunstig uit de vergelijking, terwijl de SNS Bank autoverzekering goed scoort. Neem bijvoorbeeld de ANWB, daar kost een autoverzekering voor jongere meer dan 50% meer dan enkele maanden geleden.
Verder is van belang om goed te leten op de voorwaarden. Er zijn diverse verzekeraars die voor jongeren ongunstigere voorwaarden voorleggen. Het eigen risico wordt hoger gesteld en de no-claimkorting bij schade is lager.

Het is op zich wel logisch dat jongeren meer moeten betalen, deze leeftijdsgroep heeft nou eenmaal een hoger risicoprofiel. Maar de prijsverschillen zijn nu wel erg fors. Misschien dat er toch bepaalde verzekeraars in dit gat springen, en zich profileren met een goedkope jongeren autoverzekering. Wij houden het voor u in de gaten!

Lees meer nieuws over autoverzekeringen ...