Nieuws autoverzekeringen

Lees hier het laatste nieuws over autoverzekeringen. Wie biedt de goedkoopste verzekering aan? Hoe hoog zijn de premies voor autoverzekeringen dit jaar? Kijk verder voor actuele informatie over dit onderwerp.

Welke aanvullende verzekeringen zijn nodig bij autoverzekering?

23 december 2013 - Welke aanvullende verzekeringen en dekkingen zijn verstandig om ook te nemen bij het afsluiten van een autoverzekering? Doorgaans is de gedachte dat extra verzekeren relatief hoge kosten met zich meebrengt, zonder dat de dekking veel toeneemt. Toch is er wel een aantal aanvullende verzekeringen dat handig is om te overwegen. De Consumentenbond heeft ze op een rij gezet.

Rechtsbijstand

U kunt bij uw autoverzekering direct verkeersrechtsbijstand afsluiten. U bent dan verzekerd voor juridische geschillen als gevolg van deelname in het verkeer. De dekkingen zijn verhaalsbijstand, autorechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand.

Echter, heeft u reeds een rechtsbijstandsverzekering met de module verkeer? Of heeft u deze aanvullende verzekering bij uw reisverzekering afgesloten? Dan bent u vaak al gedekt, en het is zonde om u dubbel te verzekeren.

Inzittendenverzekering

Een ongevallen-inzittendenverzekering (OIV) biedt een uitkering als een inzittende invalide raakt of overlijdt. Het maakt niet uit wie schuld heeft.

Ook hier geldt dat al snel sprake is van dubbele dekking. U verzekert de overige inzittenden niet extra, want die zijn al verzekerd via de regulier WA-dekking van een autoverzekering. Alleen voor de bestuurder biedt een inzittendenverzekering extra dekking als hij zelf schuldig is aan het ongeval of als er geen schuldige is.

Pechhulp

Een handige aanvulling in veel gevallen. Wel is het raadzaam om de meerkosten van de aanvullende verzekering te vergelijken met een algemene dienst zoals de pechhulp via de ANWB Wegenwacht.